Nieuwe website blijft continu onderhavig aan verbeterdrift

Jelle RinzemaNieuwsberichten0 Comments

Ook een netwerk vol ambitieuze jonge vernieuwingsdriftige mensen heeft momenten waarop het niet voorop loopt. Een geschikte online presence is belangrijk. Vroeger (lees: tot gisteren) was de digitale benaderbaarheid van het netwerk geregeld via een tamelijk historische, of althans tamelijk historisch ogende, website.

Vroeger was lang niet alles beter

De oude website

Deze website had een aantal voordelen: hij bestond al, en de communicatiestrategie benoemde verschillende social media als primaire instrumenten om uitingen te doen. De website was statisch, de social media dynamisch. Direct gevolg van deze strategie was echter, zo was althans ons voortschrijdend inzicht, dat onze uitingen bijzonder versnipperd raakten. Een paar berichten op Twitter, een bericht op Facebook, drie op LinkedIn. De website bleef intussen stabiel doch matig vernieuwend. Het werd tijd voor een ommezwaai van niet geringe omvang.

Deze ommezwaai werd bespoedigd toen een Canadees wiens naam onbekend is gebleven besloot de website, met zoals beschreven een nogal verouderd CMS dat vol gaten bleek te zitten, te gebruiken als verzendlocatie voor spam over under-the-shelf medicatie. Met gezwinde spoed werd het al geplande raamwerk, in dit geval WordPress, ingezet om het oude tochtige en lekkende raamwerk te vervangen.

Het resultaat, de lezer dezes zal het beamen, voldoet nog niet aan al onze eisen en wensen. Met name het ontwerp verdient nog een kleine oppepper. Een team vol ontwerpers (enkelvoud) werkt dag en nacht (of in elk geval delen van dagen) aan het nieuwe design. Nog een paar weken.

Reageer op dit artikel