Hartmansblog: Wat vliegt de tijd…

Jelle RinzemaHartmansblogs0 Comments

Op een prachtige vrijdag (12-02-2016) was het tijd om kennis te maken met de nieuwe leden van het Hartmans Netwerk. Elk jaar nemen er leden afscheid, en ontmoeten we weer een nieuwe groep. Altijd weer spannend, welke mensen zitten erbij, waar komen ze vandaan, wat willen ze komen halen en wat komen ze brengen. Op een wonderlijke manier lukt het altijd om heel snel weer een groep te vormen met de nieuwe leden. Waar dat door komt, geen idee, maar ik vermoed dat we allemaal een bepaalde energie, passie en kritische noot hebben waardoor het (bijna) altijd past. Prachtig hoe dat werkt.

Dit jaar was ik me van een ding wel heel erg bewust op die vrijdag. Het was voor mij de laatste keer dat ik aanwezig was bij de startbijeenkomst. Aan het einde van dit jaar zwaai ik ook af als voorzitter. Het is tijd om de fakkel door te geven en op zoek te gaan naar een nieuwe voorzitter. Volgens mij geen lastige taak. Hartmanners bezitten volgens mij allemaal voorzitters-kwaliteiten, dus iedereen kan het. De vraag is wie het wil en wat je dan wilt doen. Wat is je focus voor de twee jaar dat je voorzitter bent.

Wat mij heel erg opviel toen ik bij dit netwerk terecht kwam, was hoe weinig mensen het kennen. Bij toeval had ik het zelf ontdekt. Mijn persoonlijke doel als voorzitter: meer naamsbekendheid voor het netwerk. Gelukkig zag de rest van het netwerk dat ook zitten en dat heeft het afgelopen jaar geresulteerd in een aantal prachtige zaken. De nieuwe website, het opstarten van een exposurecommissie, het meer betrekken van alumni. Ook voor dit jaar wordt er hard gewerkt aan meer exposure. Waarom? Het zou toch supergaaf zijn als straks elke jonge ambtenaar het netwerk kent?! Dat we meer delen met de rest van het land over wat we ontdekken tijdens de bijeenkomsten die we organiseren. En dat mensen staan te springen om bij het netwerk te horen.

Nu al kan ik zeggen dat het netwerk mij heel veel heeft gebracht. Contacten, kennis, vaardigheden, meer durven en doen. Het heeft me zeker geholpen in de zoektocht naar mijn huidige baan en ik ben ervan overtuigd dat het netwerk me ook in de toekomst veel gaat brengen.

Gelukkig duurt dit jaar nog lang. Genoeg tijd dus om nog meer te leren en uit het lidmaatschap te halen. Want voor je het weet is het weer februari en start er weer een nieuwe groep.

Volgende week: Michiel Zwaan

Over de schrijver
Rosanna Stokes

Rosanna Stokes

Reageer op dit artikel