Joris Bierman
1 februari 2021

Vandaag lanceren het Hartmans Netwerk en Hartman Young Professionals for Europe (HYPE) nieuwe websites. De nieuwe websites helpen bij het vergroten van de zichtbaarheid en herkenbaarheid van onze netwerken. In samenwerking met webdesignbureau Draad hebben we gewerkt aan professionele en frisse websites die recht doen aan het karakter van onze leden. Tussen Hartmans Netwerk en HYPE is dit een duidelijke, en zichtbare start van verdere samenwerking in de toekomst.

Het Hartmans Netwerk en HYPE zijn aparte netwerken, met eigen doelstellingen en ambities. Maar in de kern zijn het zusternetwerken, met een gezamenlijk doel: ontwikkeling van jonge professionals met hart voor de publieke zaak. Die gemene deler werd echter niet duidelijk in de externe communicatie. We hebben twee eigen websites gebouwd met eenzelfde herkenbare huisstijl. Zo is onze verbintenis meteen te zien.

De nieuwe websites bieden de ruimte om meer van onszelf te laten zien. Er is nu voldoende plaats om te tonen wie we zijn en wat we doen. De websites bevatten nu heldere informatie over de netwerken, een eigen pagina voor elk lid en de ruimte om artikelen en reflecties te delen.

Stichting Fonds Hartman

Het Hartmans Netwerk en Hartman Young Professionals for Europe worden ondersteund door de Stichting Fonds Hartman. De Stichting heeft ons ook ondersteund met het bouwen van de website. Ook de Stichting heeft een prominente plek op de nieuwe sites.

De naam Hartman is al meer dan een eeuw verbonden aan professionalisering van het openbaar bestuur. In januari 1884 richtte H.G. Hartman, die onder andere gemeentesecretaris was in Goes, het Tijdschrift ter beoefening van het Administratief Rechtop en gaf daarmee een belangrijke impuls aan de vorming en opleiding van bestuursambtenaren. In 1934 werd door zijn zoon een studiefonds opgericht. Het tijdschrift bestaat intussen niet meer, maar het Fonds Hartman is met twee energieke netwerken actiever dan ooit.

Lid worden?

Beide netwerken hebben altijd al veel gemotiveerde leden hebben mogen verwelkomen. Vaak kwamen deze leden uit persoonlijk netwerk. Leden vinden elkaar in hun verscheidenheid, talenten en nieuwsgierigheid. Dat levert veel op: enthousiasme, inspiratie, nieuwe idee├źn en een netwerk waar we altijd op terug kunnen vallen.
Benieuwd of het Hartmans Netwerk of Hartman Young Professionals for Europe ook bij jou past? Neem vooral contact met ons op.