Joris Bierman
7 februari 2021

De COVID-19 maatregelen hebben een enorme impact op de evenementensector. Welke rol heeft de overheid hierin? Wat betekent zo’n crisis voor de relatie tussen overheid en marktpartijen? En hoe kunnen we van elkaars kracht gebruik maken? Hierover gingen wij in gesprek met Daniel Pardijs.

Daniël is werkzaam bij MOJO Concerts als projectspecialist Vergunningen en Veiligheid. Dit betekent dat hij betrokken is bij grote evenementen zoals Lowlands, Down the Rabbit Hole en bij de grootste concerten in het Goffertpark.

Mogelijkheden in tijden van crisis

Het was een interessant gesprek waarin duidelijk werd dat door de aanhoudende maatregelen de organisatiekracht ook in de toekomst onder druk komt te staan. Afgelopen maand is voor het eerst sinds de covid-crisis licht aan het einde van de tunnel ontstaan door de FIELDLAB Evenementen en het aangekondigde garantiefonds van de Rijksoverheid. Desalniettemin bestaat hierover nog veel onduidelijkheid.

Als tip kregen we mee dat overheden zich met name moeten focussen op het scheppen van (regionale) kaders en de uitvoering aan het bedrijfsleven over moeten laten. Daarnaast werden we opgeroepen om het lef te hebben om het organisatorische talent uit het bedrijfsleven beter in te zetten in het bestrijden van de crisis.

Invulling 2021

We hopen dat we weer snel met een drankje in de hand over een evenemententerrein heen kunnen struinen. De onzekerheid blijft voor het aankomend jaar echter nog groot. Ook voor ons als netwerk. Een fysieke bijeenkomst lijkt vooralsnog er niet in te zitten. We hebben daarom besloten elkaar vaker online te treffen: voor persoonlijke ontwikkeling, interessante gesprekken met experts van binnen en buiten de overheid en voor het versterken van de onderlinge band. Wij kijken uit naar wat dit jaar te brengen heeft!

Hartmans Netwerk

Het Hartmans Netwerk is hét netwerk voor talent dat het verschil wil maken in het openbaar bestuur. Ook dit jaar zetten Hartmanners graag hun tanden in taaie vraagstukken. Benieuwd wat het Hartmans Netwerk kan betekenen voor uw gemeente of provincie? Neem dan contact met ons op.