Leonne Delahaije
14 oktober 2020

Leden van het Hartmans Netwerk leren met en van elkaar tijdens bijeenkomsten die we zelf organiseren. Geregeld houden we een intervisie.

Bij een intervisie brengt een iemand een casus in, waar diegene mee worstelt. Hartmanner Joris: “Ik vind het leuk om vernieuwende oplossingen te bedenken voor complexe vraagstukken. Maar soms merk ik weerstand in de organisatie. Hoe ga je dan toch door? Dat is een worsteling. Een intervisie bij het Hartmans Netwerk helpt me daarbij.”

Samen met andere leden van het netwerk wordt de casus dan besproken, door het stellen van vragen, spiegelen en het delen van ervaringen. Om een open gesprek te hebben, is de setting van groot belang. “Je legt je vraagstuk voor in een veilige en vertrouwde omgeving, met mensen die vaak tegen dezelfde zaken aanlopen in hun werk.”

Door deze werkwijze levert een onderlinge intervisie veel op: nieuwe inzichten, inspiratie en antwoorden. Joris kon met de resultaten meteen aan de slag. “De intervisie maakte duidelijk dat ik eerder in gesprek moet gaan over gevoelde weerstand.”

Hartmans Netwerk

Het Hartmans Netwerk is hét netwerk voor talent dat het verschil wil maken in het openbaar bestuur. Hartmanners vinden elkaar in hun verscheidenheid, talenten en nieuwsgierigheid. De congressen staan veelal in het teken van persoonlijke ontwikkeling. Ook lid worden van het Hartmans Netwerk? Kijk hier of neem dan contact met ons op.